Event: International workshop, “Refugees and Survivors in National Historiographies and Public History. Archives, Voices and Memories.” Malmö University, 16-17 June 2022.


Ni är inbjuden till en internationell workshop vid Malmö universitet den 16-17 juni 2022 på temat Refugees and Survivors in National Historiographies and Public History. Archives, Voices and Memories.

(For information in English, please see the webpage. Please note that there are upcoming deadlines for those who would like to participate!)

Workshoppen är uppdelad i två dagar. 

Dag 1: 16 juni

Dag 1 består av fyra keynote föreläsningar:

Philip Marfleet, University of East London: The unheard – silencing refugees in modern history

Stephen Naron, the Fortunoff Video Archive for Holocaust Testimonies, Yale University: The Fortunoff Archive as Model of Grassroots Refugee/Survivor Archival Activism

Christine Schmidt, The Wiener Holocaust Library: ‘We are all Witnesses’: Eva Reichmann and the Wiener Library’s Early Survivor Narratives

Zoe Waxman, University of Oxford, Testimony as a Response to Mass Atrocity: The Case of the Holocaust

Det är gratis att delta, men det finns ett begränsat antal platser, så vänligen registrera dig här till dag 1 möjligt eller senast den 15 maj: https://www.delegia.com/app/attendee/new_registration.asp?PROJECTID=18531&REGLINENO=1&REGLINEID=104101&REGLINEPAGENO=1&EDIT=off&CLEAR=yes

Dag 2: 17 juni

Dag 2 är en stängd arbetande workshop för inbjudna forskare. Tanken är att du här få möjlighet att presentera och diskutera din forskning med de inbjudna föreläsarna (Philip Marfleet, Stephen Naron, Christine Schmidt & Zoe Waxman) och organisationskommittén (Johanna Leinonen, Miika Tervonen, Seija Jalagin & Heidi Vad Jønsson, Hans Otto Frøland, Christhard Hoffmann & Malin Thor Tureby) och andra inbjudna forskare. Om du vill presentera din forskning dag 2 (17 juni) vänligen skicka ett kort abstract (en halv sida) och ett kort CV (en halv sida) senast den 15 april till Malin Thor Tureby: malin.thor@mau.se

Besked om din presentation har blivit antagen till dag 2 meddelas senast den 30 april. Projektet bekostar resa och boende för forskare tidigt i karriären (doktorander och post docs) som bli antagna till dag 2, den 17 juni.

Läs mer på workshopens hemsida.

Workshopen är den tredje raden som anordnas av det nordiska NOS-HS projektet Histories of Refugeedom in the Nordic Countries https://mau.se/en/research/projects/histories-of-refugeedom/ Workshopen i Malmö organiseras i samarbete med forskningsprojektet: The Ethical Dilemmas of Digitalization: Vulnerability and Holocaust collections: https://mau.se/en/research/projects/the-ethical-dilemmas-of-digitalization/

The Nordic Network for Jewish Studies was founded and is run by Dr Katharina Keim and Dr Karin Zetterholm at the Centre for Theology and Religious Studies at Lund University.

Don’t forget to subscribe to our blog to receive the latest news from the Network in your email inbox! You are always welcome to get in touch with us at admin[dot]nordicjewishstudies[at]ctr[dot]lu[dot]se.

%d bloggers like this: